Beton reparatie & renovatie regio Alphen aan den Rijn

Beton Reparatie en Renovatie
Wij verrichten betonreparaties voor Vve's, particulieren en aannemers
Beton reparatie en herstelwerkzaamheden
Heeft u een reparatieklus voor ons? Stuur even foto's en het adres via de mail. Dan nemen wij zsm contact op.
Previous slide
Next slide

Beton reparatie en renovatie is voor ons niets nieuws. Al meer dan 25 jaar hebben wij ervaring met reparatie en renovatie van vele beton schades. Van grote reparaties tot kleine hoekjes die gerepareerd moeten worden. 

Gevels of wanden die door een aanrijding of botsing kapot gegaan zijn, of waar een hoek afgebroken is, zijn voor ons geen probleem. Ook voor achterstallig onderhoud of verroeste wapening draaien wij ons hand niet om. 

Af en toe komt het voor dat het voorwerp in dusdanig slechte staat is, dat het vervangen moet worden. Wij kunnen in eigen fabriek deze klus vaak zelfstandig uitvoeren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een muurafdekker of betonnen hek dat kapot is. Of betonranden, banden of beton tegels die op maat gemaakt moeten worden.

REPARATIE EN HERSTEL VAN BETON

Wanneer gesproken wordt over betonrot is er een proces gaande dat ervoor zorgt dat de opgenomen wapening in het beton gaat roesten. Betonrot is eigenlijk een verkeerd woord, beton kan namelijk niet rotten zoals hout dat wel kan. Over het algemeen wordt de term betonrot gebruikt wanneer zichtbaar is dat er schade ontstaat aan het beton doordat de wapening roest. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Bouwglas is een specialist in betonrot herstellen en betonrot repareren.

BETONREPARATIE EN HERSTEL

Reparaties aan beton worden vaak handmatig uitgevoerd. Het gaat hier vaak om relatief kleine schades door aanrijding, ouderdom of te weinig onderhoud. Hierbij maken we gebruik van de beste reparatie materialen die er zijn. Zowel cementgebonden als epoxymortels worden door ons toegepast om tot de best mogelijke resultaten te komen.Wij repareren bijvoorbeeld: Balkons, galerijen, terrassen, kolommen, lateien, vloeren en traptreden.Ook voor betonherstel van prefab beton kunt u bij ons terecht. Wij werken voor aannemers, woningbouw verenigingen, V.V.E’s en particulieren.

BETONHERSTEL

Onze vakmensen verzorgen beton herstel voor alle soorten beschadigingen.
Vaak wordt schade aan betonconstructies veroorzaakt door corrosie van de betonwapening: dit leidt tot scheurvorming en stukken beton die van de wapening worden gedrukt. Schade aan beton kan ook veroorzaakt worden door een aanrijding, verroest ijzer in bet beton, inmenging van schadelijke stoffen in de betonmortel of uitvoeringsfouten tijdens de bouw.

Wij zijn gespecialiseerd in het repareren van alle soorten beton en schades. Betonschade kan op diverse manieren onstaan.

-Carbonatatie schade : De meest voorkomende schade bij beton wordt veroorzaakt door carbonatatie. Bij deze reactie zal koolstofdioxide (CO2) uit de atmosfeer in het beton indringen en reageren met de calciumhydroxide van het cement. Als resultaat verkrijgt men calciumcarbonaat. Hierdoor verlaagt de alkaliteit van het beton waardoor de beschermende passiveringslaag rondom de wapening wordt aangetast. Bij aanwezigheid van water en zuurstof gaat de wapening roesten.

-Chloride schade: Bij de aanwezigheid van chloriden in beton kan de passiviteit van het wapeningsstaal aangetast worden en dit ongeacht de alkaliteit van het beton. Het risico tot corrosie is rechtevenredig met het gehalte aan chloriden in het beton. Om roestvorming te initiëren dienen water en zuurstof echter wel aanwezig te zijn in de nabijheid van de wapening. De vaak voorkomende “pitting” corrosie is expansief hetgeen een versnelde veroudering in de hand werkt.

-Mechanische schade: Schade door impact, verzakking, overbelasting, slijtage, etc.

-Aanrij schade door verkeer en transport

beton reparatie en renovatie uithakken

Beton reparatie & renovatie

Ondernemingsweg 9
2404 HM Alphen aan den Rijn