Svp actuele prijs schriftelijk aanvragen per mail.

Telefoon: 0172-422261
Mail: info@bouwglas.nl

Brandwerende daklichten of lichtkoepels in 30 minuten, 60 minuten en 90 minuten brandwerende uitvoering.

In sommige situaties wordt er door het lokale bevoegd gezag geëist dat er geen doorslag via de lichtstraat naar een ander brandcompartiment mag plaatsvinden.

Voor deze situaties is er een speciale 30,60 & 90 minuten brandwerende glazen bouwsteen ontwikkeld. Deze is uitvoerig getest bij een gecertificeerd brandlaboratorium (Peutz).
De brandwerende daklichten worden prefab geleverd waarbij de glazen bouwstenen reeds zijn verwerkt in het element. Het glas heeft gelaagd veiligheidsglas aan de binnenzijde en moet geplaatst worden onder een lichte hellingshoek voor goede afwatering. De maatvoering van de elementen kan enigzins aangepast worden. Meerdere elementen naast elkaar is geen probleem. Indien u interesse heeft in deze speciale uitvoering neem dan contact met ons op.

REI classificatie

We leveren de brandwerende lichtkoepels kant en klaar aan op de bouwplaats. 
REI (integriteit, vlamdoorslag en thermische isolatie). Bouwglas Gesman BV kan u 30, 60 en zelfs 90 minuten brandwerende vloeren / daken of lichtkoepels leveren.  De 30 minuten classificatie is een stuk lichter en voordeliger in prijs. U kunt bij het bevoegd gezag, meestal de gemeente, navragen welke uitvoering is vereist. Beide zijn heldere en matte uitvoering.

De REI uitvoering is verkrijgbaar in de maximale afmeting van 342 x 158cm.

brandwerende daklichten