Wij zijn met vakantie t/m 16 augustus. Svp actuele prijs schriftelijk aanvragen per mail.

Telefoon: 0172-422261
Mail: info@bouwglas.nl

Renovatie monumentale glazen bouwstenen

Reparatie en Renovatie

Glazen bouwstenen en glastegels worden al tientallen jaren toegepast. Vaak ook als beloopbare vloerelementen of daklichten. Na jaren van intensief gebruik, en mede door de oude bouwtechniek van die tijd, kan het voorkomen dat de glazen tegels sneuvelen. Als er onverhoopt toch stenen kapot gegaan zijn, door vandalisme of andere oorzaken, kan Bouwglas Gesman BV u helpen met het repareren van deze prefab elementen.

Onze specialisten kunnen de betreffende stenen uithakken of slijpen en vervangen voor nieuwe exemplaren. Ook worden de vloeren compleet vervangen als de schade niet meer te repareren is. Bij vochtproblemen of lekkages worden de wanden gereinigd, eventuele beschadigingen opgeknapt, en de wand of vloer voorzien van een nanocoating.

Stuur uw foto’s met de wanden of vloeren naar info@bouwglas.nl voor een prijsopgave of advies.
Vele oude glazen bouwstenen en glastegels worden niet meer fabriek matig gemaakt. Voor renovatiewerk en monumenten laten wij af en toe in opdracht nieuwe glastegels maken in oude designs of afmetingen.  

Oude namen die we vaak tegen komen zijn: Vera-lux of Veralux ,
Emile Sanders, Luxfer

Vloerelement VERA-LUX
Kelderlichten werden vroegen -en nog steeds- gemaakt van glazen bouwstenen. Vaak zijn de 'oude' blokjes niet meer te krijgen. Reproductie bied dan de uitkomst.
Emile Sanders
Veel vloeren zijn gemaakt met een prismategel. Dit glas wordt in een mal geperst. Door de vorm van de prisma wordt het licht naar de juiste kant gestraald.
Glazen vloertegels
Helaas is het niet altijd meer mogelijk om een paar stenen te vervangen en dient er een betere oplossing te komen. Dan kan een nieuw vloerelement met glas de uitkomst bieden.
Previous slide
Next slide